> Неготино Инфо
Mesto_Za_Reklama
Продолжуваат протестите на иницијативата ,,ЗА ЗАЕДНИЧКА МАКЕДОНИЈА'' во Неготино
Дата: 06.03.2017 • Автор: Администратор • Категорија: Македонија
Продолжуваат протестите на иницијативата  ,,ЗА ЗАЕДНИЧКА МАКЕДОНИЈА'' во Неготино

Во организација на иницијативата „За заедничка Македонија'' и денеска 6-ти март продолжуваат протестите со барања за отфрлање на албанската платфор...

Македонскиот меѓу најстарите јазици кои се уште се зборуваат
Дата: 05.12.2016 • Автор: Администратор • Категорија: Македонија
Македонскиот меѓу најстарите јазици кои се уште се зборуваат

Еволуцијата на јазикот е иста како и биолошката еволуција – се случува детално, генерација по генерација, па нема и посебна критична точка (точка н...

Наскоро ќе пазариме со новите банкноти од 200 и 2000 денари
Дата: 07.09.2016 • Автор: Администратор • Категорија: Македонија
Наскоро ќе пазариме со новите банкноти од 200 и 2000 денари

Македонските граѓани ќе можат да пазаруваат со новите банкноти од 200 и од 2.000 денари на
крајот од годинава или на почетокот на наредната....

Граѓаните да не се плашат што јадат, храната се контролира на највисоко ниво
Дата: 19.07.2016 • Автор: Администратор • Категорија: Македонија
Граѓаните да не се плашат што јадат, храната се контролира на највисоко ниво

Во Македонија храната е безбедна и се контролира на највисоко ниво. Домашната законска регулатива во делот на храната е целосно усогласена со закон...

Упатства за електронско проверување на стаж
Дата: 18.07.2016 • Автор: Администратор • Категорија: Македонија
Упатства за електронско проверување на стаж

Фондот на пензиското и инвалидското осигурување на Македонија воспостави нова услуга, со која преку својата веб-страница обезбедува пристап на осиг...

Завршува проектот за имплементација на активните мерки и услуги за вработување
Дата: 26.05.2016 • Автор: Администратор • Категорија: Македонија
Завршува проектот за имплементација на активните мерки и услуги за вработување

Во ЕУ Инфо центарот во Скопје денеска ќе биде заокружен твининг проектот за поддршка на Агенцијата за вработување во имплементација на активните ме...

Мерката 80% поддршка за набавка на високоприносен добиток ќе направи револуција во сточарството
Дата: 24.04.2016 • Автор: Администратор • Категорија: Македонија
Мерката 80% поддршка за набавка на високоприносен добиток ќе направи револуција во сточарството

Преку ново најавената мерка од програмата на ВМРО-ДПМНЕ со која се предвидува 80% поддршка во набавката на високо приносен добиток се отвора нова е...

ФОТО: Пристигнуваат новите банкноти од 200 и 2000 денари - еве како ќе изгледаат
Дата: 06.04.2016 • Автор: Администратор • Категорија: Македонија
ФОТО: Пристигнуваат новите банкноти од 200 и 2000 денари - еве како ќе изгледаат

Со новите банкноти од 200 и 2 илјади денари ќе се плаќа кон крајот на годинава или евентуално на почетокот на 2017-та – соопштуваат од Народн...

Невработените можат да се пријават за обука во компанија за дефицитарни занимања
Дата: 25.03.2016 • Автор: Администратор • Категорија: Македонија
Невработените можат да се пријават за обука во компанија за дефицитарни занимања

Невработените евиденирани лица- активни баратели на работа, кои се заинтересирани за учество во обуки за побарувани занимања на пазарот на трудот, ...

Занаетчиството – потенцијал за развој на социјалното претприемништво кај младите
Дата: 09.03.2016 • Автор: Администратор • Категорија: Македонија
Занаетчиството – потенцијал за развој на социјалното претприемништво кај младите

Со инцирање проекти во занаетчиството, индиректно се отвораат нови работни места, истакна денеска министерот за економија Беким Незири.

П...

Страница: 1 2 3 4 5  ...