> Неготино Инфо
Mesto_Za_Reklama
Фејсбук ја празни батеријата од мобилниот телефон

Дата: 23.11.2016 • Автор: Администратор • Категорија: Забава •

Текс ворлд зон направи истражување кое покажа дека Фејсбук апликацијата е главниот виновник за брзото празнење на батеријата на мобилниот телефон.

Истражувањето покажа дека по бришењето на Фејсбук апликцијата, векот на трењето на батеријата драстично се продолжува, а се подобруваат и перформансите на уредот, кој работи подобро и побрзо.

Исто така, ако се инсталира апликацијата Врапер и преку нејзе користите Фејсбук векот на траење на батеријата на вашиот мобилен телефон ќе се продолжи за 20 отсто, што е навистина голема разлика.

Причина што Фејсбукот троши големо количество „сок“ од вашата батерија е поради тоа што апликацијата секогаш работи во позадина и на тој начин секогаш од батеријата зема енергија. Слично е и со Воц ап.